ប្រភេទផ្លែឈើដែលមានប្រយោជន៍ជួយលាងជាតិពុលក្នុងរាងកាយ
ផ្លែឈើលាងជាតិពុលក្នុងរាងកាយ៖
ប៉ោម (Apple) :
ជាផ្លែឈើល្អបំផុត សម្រាប់កម្ចាត់វត្ថុកខ្វក់ក្នុងរាងកាយ
ព្រោះផ្លែប៉ោម សម្បូរសារធាតុផេកទីន (Pactin) ដែលជួយនាំសារធាតុពុល
ទៅកម្ចាត់ចោល ព្រមទាំងមានគុណសម្បត្តិ ការពារមិនអោយប្រូតេអ៊ីន ក្នុងពោះវៀន
កើតការផ្អូមស្អុយ ។ម្យ៉ាងទៀត ផ្លែប៉ោម មានជាតិកាកសរសៃអាហារ (Fiber)
ខ្ពស់ដែលអាចជួយ បោសលាងសម្អាតវត្ថុកខ្វក់ក្នុងពោះវៀន
បានល្អ ធ្វើអោយថ្លើម និងប្រព័ន្ឋរំលាយអាហារ ធ្វើការបានល្អឡើង ។
ទំពាំងបាយជូរ (Grape) :
មានសារធាតុលាងសម្អាត សម្រាប់ស្បែក ថ្លើម ពោះវៀន តម្រងនោម
ព្រមទាំងជួយគ្រប់គ្រង ជាតិសំបោរ ដែលចេញមកពីជាលិការផ្សេងៗក្នុងរាងកាយ
ផ្តល់ថាមពលខ្ពស់ សម្បូរជាតិខនិជ ជួយបំប៉នឈាម
និងបង្កើនកោសិការក្នុងរាងកាយ ។
ម្នាស់ (Pineaplpe) :
អង់ហ្ស៊ីមប្រូមេលីន
ដែលមានច្រើននៅក្នងផ្លែម្នាស់ ជួយអោយការធ្វើការរបស់អាស៊ីដ អ៊ីដ្រូក្លរិកក្នុងក្រពះ
បានល្អប្រសើរឡើង និងធ្វើអោយវត្ថុកខ្វក់ខូច ដែលជាប្រូតេអ៊ីន បំបែកខ្លួនបានឆាប់ឡើង
ដើម្បីអោយរាងកាយអាចកម្ចាត់ចោលបាន ។ ក្រៅពីនេះ
ម្នាស់ជាថ្នាំព្យាបាលអាការរលាកក្នុងផ្លូវអាហារ ជួយជួសជុលផ្នែកផ្សេងៗ
ដែលសឹករិចរិល ជួយដល់ការធ្វើការរបស់ក្រពេញអែនដូគ្រីន និងកម្ចាត់ទឹកកំបោរបាន
។
ល្ហុង (Papaya) :
មានអង់ហ្ស៊ីម ប៉ាប៉េន ដែលមានលក្ខណៈស្រដៀង
និងទឹករំលាយក្នុងក្រពះ ជួយធ្វើអោយវត្ថុកខ្វក់ខូច ដែលជាប្រូតេអ៊ីន
បំបែកខ្លួន បានឆាប់រហ័ស។ក្រៅពីនេះ ល្ហុង មានជាតិកាកសរសៃខ្ពស់ ធ្វើអោយប្រព័ន្ឋបញ្ចេញចោល
ធ្វើការបានល្អ ពោះវៀនក៏ស្អាត ។
ឳឡឹក (Watermelon) :
ឳឡឹក (Watermelon) :
ជួយសាងសារធាតុពុល ដោយបញ្ចេញមកតាមទឹកនោម ។សំបកឳឡឹក
សម្បូរដោយក្លរ៉ូហ្វ៊ីលល៍ ចំណែកគ្រាប់ឳឡឹក មានវីតាមីនច្រើន
។ម្យ៉ាងទៀត ឳឡឹក អាចព្យាបាលដំបៅក្នុងក្រពះ
និងជួយបន្ថយសម្ពាធឈាមខ្ពស់ បានទៀតផង ៕
ប្រភព៖ ទស្សនាវដ្តី
ANT
រក្សាសិទ្ធិដោយបណ្ណាល័យចែករំលែក
0 comments :
Post a Comment